torstai 8. marraskuuta 2007

Rajat ovat jälleen auki !

Kymmenen kuukauden tauko viinien kaukomyynnissä on päättynyt. STTV ja Tulli ovat julkaisseet yhteistyössä STM:n kanssa laaditun tiedotteen jossa todetaan toiminnan lainmukaisuus. Tiedote löytyy kokonaisuudessaan molempien nettisivuilta. Aluperinkin täysin perusteeton kielto on vihdoinkin purettu ja STTV joutunut perumaan aikaisemmat laintulkintansa. Totean tässä lyhyesti että STTV:n toimintaa prosessissa ei hyvällä tahdollakaan voi kuvata positiivisin sanakääntein.

Nähtäväksi jää kuinka paljon vahingonkorvausvaatimuksia STTV:lle esitetään tullissa makaavista 100 000 litrasta pilaantunutta viiniä ja olutta. Vahingonkorvauksia tullaan varmasti vaatimaan myös muiden kuin ostajien toimesta.

Viinilehden Bouquet Clubin jäsenille tarjotaan jälleen löytöviinejä Viini-lehden sivuilla. Lain vaatimana tarjonta on käytännössä mainos clubisivuilla. Viinien tarjoajana on eräs ranskalainen viinitila. Avaamme kaupan Ranskassa jo tänä iltana osoitteessa www.carsin.com.

Viimeisen käänteen aiheeseen kuulimme tänään iltapäivällä. Entinen posti eli nykyinen Itella vahvisti yllättäen että he eivät enää kuljeta viinejä Suomessa. Päätös perustuu kuulemma tullin ja Itellan juristien kanssa käytyihin keskusteluihin.

Samaan aikaan uudessa tulkinnassa viranomaiset edellyttävät että viinit kuljetetaan suoraan asiakkaan tilaamaan osoitteeseen.