torstai 4. lokakuuta 2007

Komisso vs Ruotsin valtio tuomio 4.10.2007

Ruotsi on odotetusti hävinnyt alkoholijuomien kaukomyynti-oikeudenkäynnissä komissiota vastaan. Tuomio tarkoittaa sitä että kuka tahansa saa tarjota maan rajojen ulkopuolelta viinejä Ruotsiin myyntiin riippumatta siitä junaileeko kuljetuksia ostaja vai myyjä.

Sama päätös koskee luonnollisesti myös Suomea.

Tällä hetkellä STTV:n tulkinta on siis lainvastainen kieltäessään kaukomyynnin Suomeen.
Odotammekin pikaista muutosta lain tulkintaan. Virkamiesten tehtävänä on noudattaa lakeja ja asetuksia. Nyt näemme miten tämä velvollisuus käytännössä toteutuu. Näemme myös myöntääkö STTV tehneensä alunperin virheen muuttaessaan lain tulkintaa ilman että lakia on muutettu.

Bouquet-clubin seuraavat viinit on jo valittu.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hi,
Näyttää EU:sta jotakin hyötyäkin olevan suomalaisille veronmaksajille- tervetullut tulkinta!

Anonyymi kirjoitti...

STT & Taloussanomat julkaisivat oheisen STTV - tulkinnan.
EI ihan samalla viivalla kuin EU - komission agenda.

Aliona on Työelämä ihan kuin kyseessä olisi operationaalinen logistiikkaongelma, vain !

Liite ;
Työelämä

Alkoholin nettiostot vaativat tarkkuutta

29.10. 08:32 Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus (STTV) on antanut nyt Suomessa uudet ohjeet alkoholijuomien tilaamisesta. Ohjeiden mukaan suomalainen kuluttaja voi tilata alkoholijuomia omaan käyttöön toisessa EU-maassa toimivalta myyjältä esimerkiksi internetin kautta.

Ostajan on kuitenkin oltava tarkkana, sillä myyjäyritys ei saa kuljettaa tuotteita itse perille Suomeen.

Alkoholin ostaminen ja kuljetuksen järjestäminen on siis erotettava toisistaan kahdeksi erilliseksi oikeustoimeksi, eli toimeksiannot alkoholista ja sen kuljetuksesta pitää tehdä erikseen. Tämän pitää näkyä laskussa.

Sen sijaan se ei ole kiellettyä, että asiakas tilaa kuljetuksen nettimyyjän verkkosivuilla olevan linkin kautta tämän yhteistyökumppanilta.

Pelisääntöjen mukaan ulkomailta hankittujen alkoholijuomien on tultava Suomeen tilaajan nimellä, eikä tuotteita voi avata tai käsitellä ennen niiden luovuttamista saajalle.

Tuotteiden kuljettamisen yhteydessä Suomessa voi periä rahtikorvauksen. Tilatuista alkoholijuomista pitää maksaa tarvittavat verot.

Päivitys tehtiin sen jälkeen kun EY-tuomioistuin oli antanut kaksi Ruotsia koskevaa päätöstä. EY-tuomioistuimen ratkaisut tulivat kesä- ja lokakuussa. Molemmissa jutuissa länsinaapurimme katsottiin toimineen väärin.