perjantai 5. lokakuuta 2007

Suomi vastustaa viinien kohtuukäytön edistämistä

EU on tehnyt parannusehdotuksia alkoholin ja viinien (tämä ero todella tehdään EU:ssa) valmistuksen sekä kulutusta ohjaavan lainsäädännön kehittämiseksi.
Suomessa asiaa valmistelee mm. Maa- ja Metsätalousministeriö.
Asiaan kantaaottavassa valmistelupöytäkirjassa todetaan että "Suomi vastustaa ehdotettua viinin kohtuukäyttöä edistävien kampanjoiden rahoittamista yhteisön varoilla".

Käsittääkseni tähänastinen kansallinen valistustyö on perustunut juuri kohtuukäytön suosimiselle ja riskikäytön minimoimiselle. Pyrimme selvittämään tahot sekä motiivit tämän vastustuksen taustalta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Puritaaninen kieltolain kehto, ei ymmärrä viinikulttuurista ja kohtuukäytöstä mitään. Suomessa ollaan viemässä kaikki viininjuojat samaan kossujuoppojen kastiin. On ikävä olla Suomalainen Euroopassa! Meidän pitäisi olla Eurooppalaisia Suomalaisia!

Anonyymi kirjoitti...

Olet oikeassa Anonyymi kohtuukäytön suhteen. Suomessa ei ole kohtuukäyttöä olemassakaan. Sen todistavat lukuisat tutkimukset alkoholin käytöstä suomessa. Perheet, lapset ja työikäiset käyttävät alkoa nyt enemmän kuin koskaan ennen. Viimeisin tutkimus kertoo että vanhemmat yli 60v. naiset ovat alkaneet käyttää alkoa enemmän kuin olisi terveydelle suotavaa. Sori, kaikkinainen valistus ja viinaksien verojen alennus vapaat laivaviinakset, Eu-kansalaisuus ym. ym. ei ole yllätys, yllätys johtanut muuhun kuin aina vain enevämpään alkon käyttöön. Vieläkö pitää tulla lisää lasten itsemurhia ja perheiden pahoinvointia ennen kuin uskotaan, että suomessa suurin osa alkon kuluttajista ei tunne sanaa kohtuukäyttö?

Anonyymi kirjoitti...

Sanana kohtuukäyttö on kärsinyt aikaa sitten inflaation. Teette itsenne naurettavaksi kun yritätte tuoda kohtuukäyttöänne esille, kun samanaikaisesti tutkimukset valottavat tieteellisesti testatuin tuloksin, että suomalaiset juovat nyt enemmän kuin koskaan. Laaja-alaisempi näkemys ja pistäytyminen sosiaalitoimeen sekä perjantain paikallisjunaan klo 22.oo jälkeen voisi auttaa asiaa, näissä kohtuukäyttö jutteluissanne. Herätkää ruususen unestanne ja katsokaa missä suomessa nyt oikeasti mennään ja sitten vast voi puhua kohtuukäyttö ideaaleistanne. Realiteetteihin ja niissä pysymistä. Onhan se tietty kiva juttu jutella ja puhella kivasti, mutta toisaalla realimaailmassa kohtuukäyttöjutustelunne on enemmän kuin naurettavaa.